Kuur 7 verplaatst

Gepubliceerd op 15 november 2021 om 13:14

Vandaag (15 november) zou ik weer beginnen aan een chemo kuur. Helaas is deze verplaatst. Afgelopen vrijdag heb ik mijn tweede corona prik gehad. Van de eerste vaccinatie had ik helemaal geen last, helaas van mijn tweede wel. Zaterdagochtend werd ik wakker met 39.5 graden koorts & gewoon niet helemaal fit. Zondag ook nog hoge koorts en nog steeds niet helemaal lekker. Zondagavond zijn we al richting Groningen gegaan, omdat ik vandaag al vroeg moest beginnen met de kuur. Helaas had ik vanochtend nog steeds koorts. Niet zo hoog als eerst, maar het is er nog wel. Aangekomen in het ziekenhuis hebben we eerst een gesprek met de verpleegkundig specialist. Na controles, bloedafname & verteld te hebben over de koorts, moeten we weer plaats nemen in de wachtkamer en gaat ze overleggen met de oncoloog of de kuur wel door kan gaan. Ik hoor mezelf nog denken, ach hij zal wel gewoon doorgaan, want we weten toch dat het door het vaccin komt. Helaas komt de verpleegkundig specialist even later zeggen dat ze de kuur niet gaan geven. Hij wordt dus verplaatst. Omdat ik ook niet helemaal 100% fit ben, gewoon een beetje gammel, is het beter om eerst even goed aan te sterken voordat ik weer aan een chemo begin. De kuur start nu twee dagen later, op woensdag 17 november 2021. Na dit vervelende nieuws, moeten we nog een tijdje wachten op de bloeduitslagen. Ze verwachten hier niet veel uit, maar als deze heel erg laag zijn, en dus de koorts door iets anders komt, dan nemen ze mij alsnog op voor antibiotica. Gelukkig was dit niet nodig & waren al mijn bloedwaarden heel mooi. Ik baal er wel echt van dat de kuur 2 dagen is uitgesteld, want ik zag er heel erg tegen op & was er nu wel mentaal op voorbereid. 

Maar ja, er zijn ergere dingen.. voor nu maar even goed aansterken zodat ik woensdag hopelijk wel goed de kuur aan kan :)

 

Voor nu maar even hele positieve energie halen uit dat het eindelijk mijn laatste week in Groningen is! Ik word (als het dan wel kan) van woensdag tot en met vrijdag opgenomen voor de chemo. Net zoals bij de vorige chemo gaan de bestralingen dan gewoon door. Vrijdag 19 november is mijn laatste bestraling, en dan word ik dus ook als het goed is ontslagen uit het ziekenhuis. Dan kunnen we daarna heerlijk naar huis & het hele stukje Groningen achter ons laten! Na de chemo & laatste bestraling schrijf ik zo snel mogelijk hier weer een blog over.