Waarschijnlijk onvruchtbaar

Gepubliceerd op 6 juni 2022 om 10:11

De laatste tijd ben ik er veel meer mee bezig. Kan ik later nog wel kindjes krijgen? Al heel lang zeg ik dat ik dat heel graag wil. Toen er eenmaal ruimte vrij was bij mijn luchtpijp, en ik dus onder narcose kon, heb ik een eierstok laten verwijderen. Wel met enige twijfel, omdat ik op dat moment de operatie hiervan heel erg eng vond ๐Ÿ˜… gelukkig viel dit achteraf heel erg mee & ben ik blij dat ik het heb gedaan! 1 hele eierstok verwijderen is heel experimenteel. Deze ‘behandeling’ doen ze alleen bij iemand die kanker heeft gehad. Wereldwijd zijn er nog maar 60 kindjes mee geboren. Spannend dus of het uiteindelijk allemaal gaat lukken met het terugplaatsen van de eierstok etc! Er is door deze behandeling nog 30 tot 50% kans op een eigen kindje. Ik weet dat er altijd ook nog andere opties zijn, maar een eigen kindje van mezelf lijkt mij wel heel erg mooi โœจ ook vind ik het een gek idee dat er een stukje van mij nu in de vriezer ligt ๐Ÿ˜… mijn operatie is uitgevoerd in het UMC Utrecht en daar wordt mijn eierstokweefsel nu ook bewaard.

 

Wat die stomme chemo toch allemaal met zich meebrengt.. 15 jaar en dan al over dit soort dingen moeten nadenken, is niet helemaal normaal lijkt mij! Maar ach, mijn leven is toch al heel anders dan een gemiddelde 15 jarige, dus we doen het er maar mee :)

 

Hopen jullie mee dat deze techniek bij mij in de toekomst gaat werken?

De vriezer waar mijn eierstokweefsel in ligt