Yes, ik ben weer thuis!

Gepubliceerd op 17 maart 2023 om 16:45

Na twee intensieve weken lang opgenomen in het ziekenhuis ben ik weer lekker thuis! Er valt letterlijk een last van mijn schouders af nu dit traject erop zit & ik echt kan gaan herstellen. Want de oude Jade zoals voor de twee operaties ben ik helaas nog lang niet.. vooral fysiek heb ik nog een lange weg te gaan, maar dat heeft tijd nodig & zal ik moeten accepteren..

 

Maandag is de operatie goed verlopen! De verwachting was dat het opnieuw 8 uur zou gaan duren, maar ik was binnen 4 uurtjes klaar. Er zijn tijdens deze operatie een aantal dingen gedaan. Ten eerste zijn natuurlijk alle draden verwijderd die voor de bestraling nodig waren (heel fijn!) & om alles binnenin weer goed te laten lopen hebben ze een bloedvat & spier vanuit mijn bovenbeen in mijn hals geplaatst. Ik heb nu dus twee behoorlijke littekens; eentje op mijn bovenbeen & eentje onder mijn kin. Ze zijn groot, maar ik ben echt tevreden met hoe ze eruit zien! Ze herstellen heel mooi!

 

Tijdens de eerste operatie hebben ze een zenuw geraakt of zelfs doorgesneden die voor gevoel in mijn lip/kin zorgt. Dit is dus nu aan 1 kant weg.. met praten is dit onwijs lastig, want 1 kant gaat dit dus niet mee.. gelukkig gaat dit steeds beter & hopelijk herstelt het helemaal weer! Alleen blijft dit wel een nare ‘bijwerking’..

 

Nu heb ik 6 daagjes rust totdat mijn volgende 5-daagse chemokuur begint op de dagbehandeling. Daar ga ik even heel hard van genieten met allemaal lieve mensen om mij heen :)