Lagere dosis chemo & minder kuren?

Gepubliceerd op 7 april 2023 om 12:49

Kuur 3 viel mij zwaar. Heel erg zwaar. Woensdag bijna opgenomen voor uitdroging, buikpijn, veel aan het spugen, niet op mijn benen kunnen staan. Hij viel veel zwaarder dan alle andere kuren en ik dacht dat het kwam omdat deze chemokuur zo snel na mijn operatie kwam. Maar mijn artsen hadden het vd week opeens over een misschien te hoge dosis chemo. Sommige mensen zijn gevoeliger voor de chemo die ik nu krijg & hebben daardoor minder nodig voor hetzelfde effect. Vandaag ben ik gaan bloedprikken in het Erasmus om te kijken of ik bij die groep hoor 🤞🏻 als dat zo is krijg ik dus minder chemo en ben ik volgende keer hopelijk ook wat minder ziek.. Update; inmiddels zijn we gebeld, en ben ik inderdaad gevoeliger voor deze chemo dan andere. De chemodosering is teruggedraaid naar 80%, deze zal vanaf nu niet meer verhoogd worden naar 100%.

 

Daarnaast dacht ik dat ik 12 van deze kuren zou krijgen. Omdat ik nu zo heftig heb gereageerd is het de vraag of ik dat trek. 6 kuren (de helft minder dus) zou volgens de artsen ook een optie zijn als de scans een positief resultaat laten zien. Voor mij voelt dit een beetje gek, want het is de helft minder & dan zou ik dus over 3 kuren (9 weken) al klaar zijn. Ik weet dan ook niet zo goed wat ik hiervan vind, maar we doen het maar op vertrouwen van de artsen.. voor nu dus nog een hoop onzekerheid! Eind volgende week horen we meer over de dosis chemo van de volgende kuren.. even afwachten nog! X