Uitslag MRI-scan

Gepubliceerd op 24 januari 2022 om 13:14

Op dinsdag 18 januari is dan eindelijk de allesbeslissende MRI-scan. Deze scan gaat namelijk bepalen of ik over mag op onderhoudstherapie. Ik heb na vele chemo’s en bestralingen, heel lang geen scan meer gehad, dus we hebben ook gewoon werkelijk geen idee hoe het ervoor staat. Super spannend dus! De scan zelf ging prima, het duurde in totaal een halfuurtje.

 

Na 6 lange dagen wachten, mogen we om maandag 24 januari om 9.20 bij mijn oncoloog in het Prinses Maxima Centrum komen. Alleen test mijn broertje op zondag 23 januari positief via een zelftest, we konden dus helaas niet naar het ziekenhuis toe. Gelukkig zitten we in deze tijd & kon het gesprek online! We zijn alle drie (mn ouders & ik) erg gespannen, wat zal er in dat gesprek straks worden gezegd? Dagenlang gaat het alleen maar door je hoofd, wat als… maar YES! Gelukkig was het goed nieuws! De tumor is iets gekrompen (hij is nu 5 x 2 cm), maar misschien nog wel het belangrijkste; de tumor is op dit moment inactief! Het zag er rustig uit gelukkig! Ik mag dus maandag starten met onderhoudstherapie. Dat betekent dat er een goede kans is op genezing! Er is een kans dat de tumor niet meer kleiner wordt, maar dat het uiteindelijk gewoon littekenweefsel wordt. Wel is er een mutatie in de tumor gevonden. Ze denken dat deze iets zwaarder behandeld moet worden, dus gaan ze een jaar onderhoudstherapie geven ipv een halfjaar. Eigenlijk vind ik dat helemaal niet zo erg, als die rot kanker maar nooit maar terugkomt! De eerste 2/3 maanden zullen ze nog moeten zoeken naar de juiste dosering, zodat ik niet ziek word etc, maar het wel de juiste werking natuurlijk heeft. Maar de verwachting is als ze dat hebben gevonden, ik weer mijn oude leven een beetje kan oppakken! Wauw wat ben ik hier blij mee zeg! Tijdens de onderhoudstherapie staan er geen geplande opnames meer, en dat is 1 ding waar ik al heel erg blij mee ben!

 

Planning onderhoud:

 

  • week 1: op maandag 10 min chemo aan het infuus in het Maxima + elke dag pillen
  • week 2: op maandag 10 min chemo aan het infuus in Rotterdam + elke dag pillen
  • week 3: op maandag 10 min chemo aan het infuus in Rotterdam + elke dag pillen
  • week 4: bloedprikken

 

 

Het is dus steeds een cyclus van 4 weken, en in de laatste week krijg je dan ‘rust’. Dit wordt waarschijnlijk het schema voor het komende jaar. Ik zal vanaf nu elke 4 maanden een scan krijgen als beoordeling. We gaan een hele nieuwe fase in, waar ik echt zoooo blij mee! Eindelijk klaar met die zware iva-kuren & bestralingen! Ik ga nu even heel hard genieten van dit goede nieuws & dan zal ik jullie na de eerste week onderhoud (start 31 januari) weer wat laten weten! 

 

Foto gemaakt vlak voor dat de MRI-scan is begonnen