Mijn behandeling is klaar

Gepubliceerd op 2 januari 2023 om 14:05

En dan opeens, van de één op de andere minuut, ben ik klaar met mijn behandeling.

Mijn laatste chemodrankje heb ik uit een champagneglas net opgedronken en na dik 1,5 jaar kan ik eindelijk zeggen dat ik niet meer aan de chemo zit. Het is heel onwerkelijk, maar ik ben heel erg dankbaar en blij. Ik mag het eindelijk van de daken schreeuwen: mijn behandeling is klaar! Tegelijkertijd stijgt de onzekerheid ook

naar het maximale; de tranen liepen gelijk over mijn wangen. Ik krijg nu geen druppel chemo meer binnen, terwijl mijn toekomst onzeker blijft.

 

Vanaf 2 juli 2021 ben ik een kankerpatiënt.  Een hele grote nachtmerrie. Dat gevoel is nooit weggaan en dat is er nu nog steeds. Ik ben heel benieuwd wanneer dat weggaat en of het überhaupt nog weggaat. Deze hele strijd blijft een trauma voor mijn hele leven ben ik bang.

 

Ik vind dan ook niet dat ik nu beter ben. Ze kunnen namelijk geen eens bewijzen dat ik schoon ben, dus beter zijn klopt voor mijn gevoel niet. Fysiek ben ik misschien alweer bijna de oude Jade, maar mentaal niet. Deze hele achtbaan verwerken gaat ook nog wel een klap opleveren. Dat is helemaal niet gek, waarschijnlijk juist nodig. Maar het is wel lastig. Het is niet niks wat ik de afgelopen 1,5 jaar heb meegemaakt en moeten doorstaan.

 

Volgende week maandag staan mijn MRI-scan & longfoto gepland. Het geeft mij een gerust gevoel dat ik dan zekerheid heb (of niet bij een foute scan, maar daar gaan we natuurlijk niet vanuit) dat de behandeling echt verantwoord kan stoppen. Vlak voor de scan krijg ik dan ook mijn 🌸-kraal. Gek dat ik dan de uitslag van mijn scan nog niet weet, maar fijn dat ze vertrouwen hebben dat het echt wel goed zit. Voor nu geniet & proost ik even van het moment dat ik chemoloos door kan leven! Er zijn tijden geweest waarin ik dacht dat dit moment nooit ging komen, dus ik ben ontzettend dankbaar en blij. Cheers!