Heel heel slecht nieuws..

Gepubliceerd op 10 januari 2023 om 20:20

Totaal onverwachts kreeg ik net een hele slechte uitslag van mijn MRI-scan. Een dag na dat we vierden dat ik klaar ben met mijn behandeling & de bloemenkraal heb gehad: de kanker is (waarschijnlijk) terug.

 

Ze kunnen het niet bewijzen, maar de verdenking is heel erg groot. Ze zien op de scan van gisteren een nieuwe tumor van 1 bij 1 cm. Het positieve nieuws is dat er nog behandeling mogelijk is, maar het zal ontzettend zwaar worden. Ik heb het dan over chemo’s, bestralingen en een operatie. Dit ‘tweede’ traject zal snel beginnen. Ik heb één dag kunnen genieten van het idee dat ik klaar was met alle behandelingen. Het is te bizar voor woorden..

 

Donderdag moet ik naar het Prinses Máxima Centrum. Hier worden er meerdere onderzoeken (onder narcose) gedaan om een exacte diagnose te kunnen stellen. Denk hierbij aan een beenmergpunctie, biopt en een ruggenprik. Ook zal er een PET-scan gemaakt worden om te kijken naar eventuele uitzaaiingen. Het is heel hard duimen dat dit niet zo is. Anders verandert mijn hele diagnose en prognose weer. En dan bedoel ik niet de goede kant op..

 

Ik ben verslagen, boos, verdrietig en angstig. Meer dan dit kan ik er dan ook even niet over zeggen. Iedereen is ontzettend geschrokken van deze uitslag. Het is een enorme tegenvaller waar ik de juiste woorden (nog) niet voor kan vinden. Een rollercoaster die maar doorrijdt..