Tweede behandelplan

Gepubliceerd op 13 januari 2023 om 11:52

 

Na gisteren een enorm heftig gesprek te hebben gehad met mijn artsen heb ik vandaag een ruggenprik, beenmergpunctie, bot biopt, ct & pet scan op de planning staan. Alleen de scans moeten nu nog gebeuren, de zware onderzoeken zijn gelukkig voorbij. We moeten nu wachten op uitslagen.. 🤞🏻

 

Ik heb een zware, tweede behandeling op de planning staan. Deze behandeling ga ik krijgen als er geen uitzaaiingen worden gevonden. Ik ga het proberen kort samen te vatten;

 

Ik begin vanaf volgende week met chemo. Dit gaat op de dagbehandeling. 1 cyclus duurt 3 weken waarvan ik de eerste 5 dagen chemo krijg van 2 uur en op dag 8 nog een chemo push. Thuis moet ik ook weer aan de slag met pillen/drankjes. Het ergste van dit hele circus vind ik nog dat ik voor de tweede keer kaal ga worden. Ik was net op een haarlengte dat ik weer wat kon met mijn haar & hups weg is het straks alweer. Dit gaat waarschijnlijk bij het begin van mijn tweede kuur beginnen, dus over 3 weekjes ongeveer.

 

Na 2 chemo kuren heb ik een scan. Mocht deze niet goed zijn (er is tumorgroei te zien) hebben we een heel, heel groot probleem. Mocht deze wel goed zijn, krijg ik een zware operatie + lokale bestraling.

 

Tijdens de operatie halen ze de tumor helemaal weg en laten ze op die plek draden achter. Die steken dan uit mijn wang/keel en via deze manier gaan ze mij bestraling geven. Een voordeel van deze manier is dat ze echt alleen het stuk van de tumor bestralen, een nadeel is dat dit echt heel intensief is. Ik krijg dan 5 dagen bestraling. Hierna gaan de draden weer uit mijn lijf & blijf ik nog zeker 1,5 week ter observatie. Ik vind het maar een eng & raar verhaal moet ik zeggen.. dus mocht iemand hier ervaring mee hebben, let me know! Ik probeer het nu echt stap voor stap te bekijken. Zoveel informatie..

 

Na de operatie en bestraling krijg ik als laatste nog 10 chemo kuren. Er is dus nog een lange weg te gaan, but i got this! ❤️‍🔥