Operatie 1 & bestralingen

Gepubliceerd op 10 maart 2023 om 18:56

De weken waar we al heel lang tegenop zaten, zitten we nu middenin; maandag ben ik geopereerd. Ze hebben tijdens de operatie heel de tumor goed weg kunnen halen, dus dat is mega fijn! Hiervoor moesten ze wel mijn kaak breken, dus dat zorgt nu voor een hoop pijn en zwellingen. Gelukkig wordt dit goed onder controle gehouden met morfine etc! De wond is groot. Hij loopt van mijn oor tot aan in mijn nek, gelukkig wel lager dan ik dacht. Hierdoor denk ik dat als ik een wat hogere trui of shirtje aan heb, je het niet zoveel ziet.. maar dit kan voor mezelf ook een beetje een geruststellende gedachte zijn.. geen idee of dat het echt zo is.

Dinsdag ben ik door de scans geweest om te kijken of de draden die uit mijn hals steken goed liggen. Dit was gelukkig het geval & hierdoor kon ik dinsdagavond starten met de bestraling. Dit duurde tot en met vanochtend. Ik kreeg elke 2 uur bestraling, heel zwaar, maar de bestraling zelf deed geen pijn gelukkig!

Sinds vanmiddag ben ik weer lekker in het vertrouwde pmc, waar ik nu een weekend rust heb. Maandag ga ik dan voor de tweede operatie waar ze de draden gaan verwijderen & ze een spier en bloedvat uit mijn bovenbeen halen die ze aansluiten op de plek van de tumor. Hopelijk gaat dit allemaal goed & kan ik daarna snel weer naar huis 🧡 maandag gaat de operatie opnieuw weer ongeveer 8 uur duren. Een hele opgave dus opnieuw, maar zo blij als maandag voorbij is & ik echt weer volop kan herstellen! Nog ff door knokken in deze zware periode..