Kuur 3 uitgesteld

Gepubliceerd op 24 maart 2023 om 11:45

Op de planning stond dat ik gisteren begon aan mijn 3e chemokuur. Vrij snel weer na de operatie, maar ik ging er met veel moed tegenaan! Helaas hoorde ik al vrij snel nadat we in Utrecht waren aangekomen dat de blaren in mijn keel door de bestraling nog te heftig zijn. Als ik nu chemo zou krijgen zou dit alleen maar heftiger worden & dat is natuurlijk niet gewenst.. de kuur is nu uitgesteld naar maandag. Dus heel hard duimen dat alles dan wel genoeg hersteld is 🤞🏻 verder zie ik in mijn herstel grote stappen qua verbetering; de pijnstillers zijn afgebouwd, ik heb geen pijn meer, ik kan weer wat leuke dingen doen.. dus daar ben ik helemaal happy mee!


In hetzelfde gesprek werd er ook nog gesproken over de zenuwen die door de tumor liepen. Deze zenuwen zijn belangrijk voor de beweging van mijn onderlip & kin, maar ook voor het gevoel. Het slechte nieuws is dat de zenuw die zorgt voor het gevoel volledig is weggesneden. Hier is dus helaas geen herstel van mogelijk.. het relatief goede nieuws is dat de zenuw die zorgt voor beweging van mijn lip wanneer ik bijvoorbeeld praat nog wel wat kan herstellen. Dit kan maanden tot jaren duren, maar als het ook maar wat kan verbeteren vind ik het prima haha! Ik bleef eigenlijk hoop houden dat het gevoel ook nog zou terugkomen (geen verdoofd tandarts gevoel de rest van mijn leven please) & eerlijk gezegd blijf ik dat nog steeds houden. Een klein beetje eigenwijs misschien; maar ik kan bijna niet geloven dat het niet iets gaat verbeteren.. het heeft waarschijnlijk helemaal geen zin, maar beter dit dan triest zijn over het nieuws toch ;)

Voor nu probeer ik er een leuk weekend van te maken voordat ik hopelijk maandag weer 5 dagen ga knallen! Fijn weekend!