Lagere dosering chemo & minder kuren?

Gepubliceerd op 7 april 2023 om 12:49

Kuur 3 viel mij zwaar. Heel erg zwaar. Woensdag bijna opgenomen voor uitdroging, buikpijn, veel aan het spugen, niet op mijn benen kunnen staan en zo kan ik nog wel even doorgaan. Hij viel veel zwaarder dan alle andere kuren. Ik leefde in een waas, ging van chemo naar chemo, maar eigenlijk was het niet te doen. Ik dacht dat het kwam omdat deze chemokuur zo snel na mijn operatie kwam, maar mijn artsen hadden het over iets anders. Zij denken eerder aan een te hoge dosering chemo. Sommige mensen zijn gevoeliger voor de chemo die ik nu krijg & hebben daardoor minder nodig voor hetzelfde effect. Om dit te controleren is er een speciale bloedcontrole nodig. Deze heb ik vandaag gehad. Als deze uitslag voor mij positief is, ben ik inderdaad gevoeliger voor deze chemo en gaat de dosering omlaag. Als de uitslag voor mij negatief is, kunnen ze niks geks vinden en zullen we verder moeten kijken naar een geschikte oplossing. De uitslag zal binnen een paar dagen volgen.

 

Daarnaast was het plan dat ik 12 van deze chemokuren zou krijgen. De vraag is of ik dat ga trekken, nu ik de afgelopen keer zo heftig reageerde. Een dosering kan iets van verschil maken, maar natuurlijk ook niet mega veel. Mocht de dosering omlaag gaan, zal het 80% worden. En dan is en blijft het natuurlijk gewoon nog chemo.

 

Mocht mijn scan na 6 kuren nog steeds goed zijn (geen activiteit), kunnen ze er ook voor kiezen om 6 kuren ipv 12 kuren te geven. Dit was voor mij even schakelen. En dan natuurlijk vooral mentaal. In mijn hoofd denk ik gelijk de helft minder chemokuren = 2x zoveel kans dat de kanker terugkomt. Je weet natuurlijk niet waar je goed aan doet en dat blijft het lastige. Die onzekerheid. Misschien kan ik na 12 kuren nog steeds niet genezen, maar misschien zijn 3 kuren al wel genoeg geweest. Hier is geen bewijs voor en simpel gezegd gewoon “uitproberen”. Over deze beslissing gaan mijn artsen nog goed nadenken. Dit zal deels ook afhangen van hoe ik mij voel de komende kuren. Voor nu nog een hoop onzekerheid en spanning. Misschien minder chemokuren én een lagere dosering? Niet wat ik wil, maar misschien wel nodig. Ik trek het niet meer. Het is heel dubbel..