Spoedopname - koortslip

Gepubliceerd op 29 juni 2023 om 12:18

Daar gingen we maandag. Op weg naar kuur 7, maar wel al met enige twijfel. Ik had sinds een paar dagen een flinke, dikke koortslip waar ik inmiddels vanuit het Máxima medicijnen voor had gekregen.

 

Toen we in het ziekenhuis aankwamen & ik het hoofd van mijn oncoloog zag wist ik genoeg; de kuur wordt uitgesteld. Vervelend, maar deze keer was ik er goed op voorbereid. Het liefste heb ik natuurlijk dat de kuur gewoon door kan gaan, maar als ze dat zouden doen zou ik in combinatie met een koortslip nog zieker worden & daar had ik echt geen zin in.. de verrassing van het gesprek met mijn arts is dat er een opname nodig was. De koortslip was nog niet hersteld door de medicijnen thuis & hierdoor had ik medicijnen via het infuus nodig. Helaas kon dit op geen enkele andere manier. Gewoon even heel erg balen, ik kan er niks mooiers van maken.. omdat we dit totaal niet hadden verwacht had ik geen spullen of iets mee, maar uiteindelijk is dit gelukkig allemaal gehaald en goed gekomen!

 

De eerste nacht mocht ik in het Máxima blijven. Hier kreeg ik 3x per dag virusremmende medicijnen. Op dag 2 moesten we helaas overgeplaatst worden voor de rest van mijn ‘kuur’ vanwege te weinig plek in het Máxima (kinderen met chemo gaan uiteraard voor). Normaal zou ik dan naar mijn shared care in Rotterdam gaan, maar ook hier was helaas geen plekje. Uiteindelijk ben ik in Delft beland. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik dat best wel spannend vond; een vreemd ziekenhuis waar ik voor de rest nog nooit ben behandeld. Maar wat een mooi ziekenhuis met mega lieve mensen zeg 🤍 we zijn helemaal enthousiast & denken zelfs na om hier een deel van mijn behandeling te doen als dit mogelijk is. Dit is namelijk veel beter aan te rijden en vooral natuurlijk fijn als ik ziek ben..

 

Uiteindelijk moest ik in Delft nog 2 dagen blijven & mocht ik daarna heerlijk naar huis! De koortslip is voldoende hersteld en ik mag nu weer verder met de medicijnen thuis om het laatste beetje nog te onderdrukken. Maandag start mijn volgende kuur alweer; dus helaas weinig rust tussendoor, maar ook dat komt weer goed!