2 jaar ziek

Gepubliceerd op 2 juli 2023 om 11:18

2 jaar in de wereld van kinderkanker. 2 jaar een wereld vol met zorgen, angst, ellende & verdriet. 2 jaar met mooie/ waardevolle momenten, leuke uitjes & nieuwe vriendschappen. En vandaag mijn 2e kankerverjaardag - gekke term, maar toch voelt het zo.

 

Bijna 500 chemo’s, 28 protonenbestralingen, 2 operaties & een week brachytherapie verder. Het doet pijn als ik eraan terug denk, maar ik ben enorm dankbaar dat ik deze behandelingen heb kunnen krijgen. Alles is tot nu toe voorbij gevlogen, maar me voorstellen dat ik gewoon helemaal gezond was kan ik niet meer. Wekelijks naar het Máxima gaan, kaal zijn, een sonde hebben, regelmatig ziek zijn etc; alles is inmiddels ‘normaal’ geworden. Maar normaal is het natuurlijk niet.. het is gewoon 1 grote ware nachtmerrie waar we maar niet uit kunnen komen. Een hele gekke wereld wat altijd bij ons zal blijven.

 

9 januari 2023 kreeg ik de bloemenkraal & 10 januari 2023 was het foute boel - de kanker is terug. 1 dag hebben we kunnen genieten van het feit dat ik na 1,5 jaar klaar was met mijn behandeling. Dat de kans op terugkeer van de kanker groot was, wisten we en daar hielden we stiekem al een beetje rekening mee. Maar zo snel hadden we totaal niet verwacht.. de trein bleef dus rijden en is tot op heden helaas nog niet gestopt. Ik wil er alles maar dan ook alles aan doen om de beste behandeling te krijgen/nemen, maar ik merk ook dat mijn lichaam steeds een beetje meer tegen gaat stribbelen. Alle behandelingen vallen zwaar en daarbovenop komt de angst voor de toekomst nog kijken..

 

Een fysieke & mentale rollercoaster zijn de goede woorden voor deze afgelopen twee jaar. Ups & downs, de zware momenten wisselen af met mooie momenten, soms zelfs per kwartier. Ik kijk naar de afgelopen twee jaar terug met een lach & een traan 🫶🏼. Terwijl jullie wereld doorgaat met werken, naar school gaan & alle andere ‘normale’ dingen staat mijn wereld de komende tijd nog stil in het Máxima. We zijn nog lang niet klaar, maar ik blijf strijden! Jullie steun is de afgelopen twee jaar echt onmisbaar geweest, dankjewel daarvoor!

 

2 juli 2021 - 2 juli 2023