Spoedopname nummer 2 & kuur 7

Gepubliceerd op 10 juli 2023 om 13:40

Donderdag mocht ik naar huis, maandagochtend was ik alweer opgenomen. Eigenlijk stond maandag mijn chemo gepland, maar die werd dus opnieuw uitgesteld. Wat een drama. De koortslip begon weer op te komen, dus ik moest weer aan het infuus voor medicijnen in Delft. Voor de tweede keer al. Omdat het niet gewoonlijk is dat een koortslip in zo’n korte tijd opnieuw opvlamt, twijfelde ze eerst nog of het wat anders was. Mijn ontstekingswaarde waren allemaal gewoon goed. Omdat het precies hetzelfde eruit zag & hetzelfde voelde, gaan ze toch van een koortslip uit. 10 dagen opname werd er gezegd. Daar schrok ik van, want dan zou dus mijn chemo ook weer 10 dagen worden uitgesteld. Uiteindelijk mocht ik na een week naar huis & ga ik nu over op orale medicatie als virusremmer. In de afgelopen weken heb ik al 11 dagen in het ziekenhuis gelegen. Met andere woorden: veel te veel en te lang.

 

Donderdag werd ik overgeplaatst naar het Prinses Máxima Centrum, zodat mijn eigen arts daar kon beoordelen of de chemo al kon starten. Gelukkig was dat het geval! Mijn lip is redelijk hersteld. Normaal krijg ik 5 dagen chemo op de dagbehandeling, maar omdat ze het nu in combinatie geven met de virusremmers bleef ik opgenomen. Heel anders dus, maar ze willen geen risico nemen. Het elke dag heen & weer rijden heb ik totaal niet gemist; dit was een stuk relaxter! De eerste 2 dagen was ik weer enorm ziek & bijna van de wereld af. Gelukkig ging het de laatste 3 dagen van mijn kuur stukje bij beetje wat beter. Natuurlijk met ups en downs. Ik kan me bijvoorbeeld om 10:30 uur redelijk goed voelen en om 10:35 uur volledig in elkaar klappen. Mentaal had ik de laatste week een lastige week. Terwijl ik in mijn ziekenhuisbed lag, zag ik mijn vriendinnen op social media dansen op de feestweek. Dit doet pijn. Ik mis dit soort momenten ontzettend.

 

Vandaag kreeg ik mijn laatste chemo en toen mocht ik naar huis. Ziek op de achterbank, dat dan weer wel. Uiteindelijk heb ik dus 8 dagen opgenomen gelegen in 2 verschillende ziekenhuizen. Het voordeel is wel dat ik in die acht dagen ook chemo heb gehad en nu dus helemaal “klaar” ben. Ik heb nu twee dagen rust. En dat is ook heel hard nodig. Donderdag krijg ik nog een chemopush in Delft & dan echt weer even uitrusten! Hopelijk zonder al te veel bijwerkingen..