Doodziek door kuur 8

Gepubliceerd op 10 augustus 2023 om 12:07

Daar ging ik weer, met dubbele gevoelens op naar het Máxima voor mijn 8ste VIT kuur. Met een strijdgevoel, want ik had net een paar dagen geleden gehoord dat deze kuren nog steeds heel goed zijn werk doen. Maar ook met zoveel tegenzin, ik wist dat ik weer ziek zou gaan worden. En als ik had geweten hoe ziek, had ik er nachtmerries van gehad. Wat een kuur.. dat ik zo ziek kon zijn wist ik echt niet, zo ziek zijn heb ik nog nooit eerder meegemaakt. Het was vreselijk, echt vreselijk.. ik vind het een wonder dat ik dit nu op rechtop op de bank zit te typen, eergisteren had ik dat nog niet geloofd.

 

Ik ging deze kuur voor het eerst vanaf dag 2 tot en met 5 & als laatste dag 8 naar mijn nieuwe Shared Care ziekenhuis het Reinier de Graaf in Delft. Normaal ging ik elke dag op & neer naar het Máxima, maar als ik spugend op de achterbank lig is dat gewoon niet meer te doen. Dit beviel dus heel goed! Binnen een kwartiertje weer thuis.. overigens werd ik daar mega goed verzorgd door hele lieve verpleegkundigen 🫶🏼 blij met deze keuze!


Tijdens mijn kuurdagen was ik al niet lekker/ziek, maar vergeleken met hoe ziek ik vanaf zondag was viel dat nog mee. Ik kon niks, maar dan ook echt niks. Rechtop zitten, praten & alles wat je maar kan bedenken; ik kon het die dagen niet. Zo slap, last van intense misselijkheid, buikpijn, hoofdpijn.. ik heb 3 dagen lang 24 uur per dag in bed gelegen. Normaal lag ik altijd beneden op de bank tijdens het ziek zijn, maar alle prikkels van de tv & de mensen om mij heen trok ik gewoon niet. Dus ‘geïsoleerd’ in mijn eigen kamer was het beste, hoe saai die dagen ook waren.. veel slapen dan maar  haha

 

Voor de volgende kuren maak ik me zorgen. Ik moet er nog 4, maar op deze manier trek ik dat echt niet. Ik zeg echt niet snel dat iets teveel is, maar dit was extreem. Binnenkort dus maar even met mijn artsen zitten om te kijken naar mogelijkheden.. 21 augustus staat mijn volgende kuur gepland, maar voor nu nog even niet aan denken want ik ben weer redelijk opgeknapt & hoe ziek ik ook was, door kuur 8 kan een groot kruis!