MIJN LAATSTE KUUR IS KLAAR!

Gepubliceerd op 18 november 2023 om 11:34

Het is klaar! Alle 12 kuren heb ik gewoon gedaan. Er leek geen einde aan te komen, maar ja hoor; today is the day! Ik ben gister einde vd middag uit het ziekenhuis gekomen & vandaag alweer een stukje meer opgeknapt. Dus nu is voor mijn gevoel de laatste kuur echt afgesloten. Het feest & het herstellen kan beginnen! Nooit durven dromen dat ik dit vol heb kunnen houden omdat het zo zwaar was, maar het is gelukt 🥹 het is dan ook echt goed dat dit de laatste kuur is geweest. Voor mijn gevoel had er geen één meer bij gekund. Maar nu zo ontzettend opgelucht, zo onwijs blij! Ik heb het gewoon gedaan & volgehouden!

 

De kuur was weer zwaar. Zoals alle andere 11 kuren. Maar het idee dat alles de laatste keer was hielp mij deze keer er doorheen. De laatste keer starten met antibiotica voor m’n kuur, de laatste keer beginnen aan deze zware kuur, de laatste keer (deze) thuischemo, de laatste zak irinotecan na 60 zakken, de laatste opname vanwege de heftige bijwerkingen, de laatste neulasta prik. Ik heb zo naar deze momenten toegeleefd. Al vanaf dat de eerste kuur is gestart, in januari dus.

 

Dinsdag staat er in het Prinses Máxima Centrum een MRI-scan gepland. Mega spannend.. hebben de laatste kuren ook goed hun werk gedaan? Hoe ziet het er van binnen nu allemaal uit..? Ik ben er mega zenuwachtig voor, maar ik probeer ook hoop & vertrouwen te houden. Als deze scan goed is, dan start waarschijnlijk maandag 27 november mijn onderhoudskuur voor in ieder geval 1 jaar. Dit houdt in dat ik elke dag chemodrankjes thuis inneem. Ik word hier waarschijnlijk niet ziek meer van, dus ik kijk hier heel erg naar uit. Ook een heel belangrijk iets; mijn haar gaat dan weer groeien! Echt een droom voor mij nu.. weer een beetje het ‘normale’ leven oppakken en niet zo’n ziek uiterlijk meer hebben. Zo belangrijk voor een meisje van 16 jaar..

 

Voor nu eet ik taart & vier ik feest. Ik ben gewoon écht klaar met alle kuren! Vieren jullie een feestje mee?