Ik was in Curaçao!

Gepubliceerd op 26 februari 2024 om 22:08

De afgelopen 13 dagen heb ik vakantie gevierd in Curaçao! Genoten van het mooie land, het lekkere weer, de leuke activiteiten, mijn lieve gezin, het heerlijke eten én natuurlijk van de tijd zonder ziekenhuisbezoeken!

 

Daar ging ik hoor, met mijn koffer vol met chemo en sondevoeding. Het was de eerste keer dat ik mocht/ging vliegen na mijn diagnose. Dit vond ik eerlijk gezegd dan ook best wel spannend. Mijn grootste angst was natuurlijk om daar in het ziekenhuis te belanden. Zo ver weg van thuis, maar vooral van het Prinses Máxima Centrum gaf mij af en toe een benauwend gevoel. Gelukkig is het allemaal goed gegaan! Wat mij gerust heeft gesteld is dat de kinderoncoloog in Curaçao op de hoogte was van mijn situatie. Ook kon ik mijn eigen oncoloog altijd bellen mocht er wat zijn. Dit gaf mij genoeg vertrouwen om toch deze stap te zetten.

 

Halverwege onze reis kreeg ik een appje van mijn verpleegkundig specialist. Ze vroeg of ik het toch niet fijn vond om mijn sonde eruit te halen, zodat ik écht kon genieten van de vakantie. Hier moest ik even over nadenken, omdat ik bang ben om weer af te vallen. Toen mijn verpleegkundig specialist aan gaf dat dit echt niet gelijk erg is & hij er altijd weer in kan, had ik de beslissing snel genomen. Hierdoor kon ik lekker zelf eten/drinken, zwemmen & was ik wat flexibeler. Dit gaf mij echt een heel goed gevoel! Mega lief dat mijn verpleegkundig specialist zo meedenkt, dit maakte uiteindelijk de vakantie nog wat mooier & specialer!

 

Zo’n lange tijd rust heb ik sinds mijn diagnose niet meer gehad. Ik ga altijd overal even snel heen. Ik ben altijd bezig. Dit is deels, denk ik, ook om de realiteit te ontwijken. ‘Kop in het zand steken & door’ is een goede methode voor mij. Totdat ik wel weer een keer rust heb. Dan komt de klap. Deze klap kwam ook deze vakantie. Al mijn angsten & zorgen kwamen voorbij, ook in mijn dromen. Dit zorgde voor een aantal momenten dat ik er echt even goed doorheen zat.

 

Ondanks dat heb ik echt heel erg genoten van deze vakantie! Ik ga nu weer de realiteit in, maar wat ben ik dankbaar dat ik dit heb mogen beleven! Een ervaring voor het leven 🤎