Een stap richting de toekomst

Gepubliceerd op 13 maart 2024 om 15:12

De afgelopen maanden heb ik veel getwijfeld. Ga ik proberen de HAVO af te maken of ga ik toch via een andere manier mijn schoolloopbaan volgen? Er zitten aan beide kanten voor & nadelen. Maar uiteindelijk heb ik (op dit gebied) maar één doel: juf worden 🎓

 

De afgelopen jaren ben ik weinig naar school geweest. Vorig jaar in mijn onderhoudstherapie weer wat meer, maar daarnaast heb ik bijna niks kunnen doen. Dit doet mij pijn. Ik hoor op dit moment in HAVO 5 te zitten, maar vanwege alle omstandigheden is dat niet gelukt. Ik zit nu dus in HAVO 4 maar omdat ik momenteel ook nog niet naar school kan, zou ik volgend jaar hier nog blijven zitten. De situatie is dus dat mijn vriendinnen allemaal een opleiding gaan volgen & ik nog achterblijf op mijn school nu. Dit vond ik te confronterend. Ik weet dat mijn situatie heel bijzonder is, maar ook ik wil gewoon ‘meedoen’ met de rest.

 

Vandaar dat ik de keuze heb gemaakt om vanaf volgend schooljaar de opleiding onderwijsassistent te gaan volgen! Tijdens deze opleiding kan ik al wat gerichter leren samen met leeftijdsgenoten! Dit voelt heel fijn. Hoewel mijn toekomst mega onzeker is, kan ik op deze manier alvast een beetje dromen over hoe het kan gaan worden. Het voelt fijn om straks met iets positiefs bezig te zijn ipv alleen maar met kanker.

 

Deze opleiding is van het MBO. Om deze reden kan ik dus volgend jaar (met een overgangsbewijs naar HAVO 4) al starten. Omdat ik later wel echt zelf voor de klas wil staan, is mijn plan om daarna door te leren op het HBO voor de opleiding Pabo. Of dat allemaal gaat lukken is de grootste vraag, maar ik blijf hoop houden ✨

 

Stiekem doet het ook wel een beetje pijn om mijn huidige school te verlaten. Ik had het daar altijd zo naar m’n zin & ben daar natuurlijk veel te weinig geweest. Ik ben ze mega dankbaar voor alle steun tijdens de afgelopen jaren. Op het MBO zal het een en ander aangepast moeten worden, maar ook daar zijn ze heel flexibel & hebben ze aangegeven mij goed te kunnen begeleiden. Echt fijn! Het duurt nog even voordat ik hier mag starten, maar in deze tijd kan ik mooi verder met herstellen van alle behandelingen. Ik ben er klaar voor!