Alles liep vandaag anders dan gepland

Gepubliceerd op 25 april 2024 om 22:01

Net zoals elke donderdag reed ik vandaag rond 13:00 uur naar het ziekenhuis. Ik mocht vandaag naar mijn shared care, om daar mijn infuuschemo te krijgen. Ik ben maandag al lichamelijk gecontroleerd & mijn bloedwaardes waren ook goed, dus ik mocht direct starten vandaag.

 

Net op het punt dat mijn verpleegster op ‘start’ wilde drukken, werd mijn temperatuur nog even gemeten. Geheel onverwachts gaf de thermometer 38,7 aan. Ik gaf aan dat ik sinds maandag last heb van mijn oor. Maandag heb ik namelijk mijn oor schoon laten maken bij de KNO-arts. Deze zat helemaal verstopt met een harde prop, als gevolg van de bestraling. Er is naar mijn oor gekeken, maar deze zag er gelukkig vrij rustig uit. Er was alleen wat vocht te zien aan het begin van mijn gehoorgang. Voor de pijn & om een eventuele ontsteking te remmen, heb ik nu oordruppels gekregen.

 

Conclusie: geen chemo vandaag. Met zo’n hoge temperatuur is dat helaas te gevaarlijk. Tegenvaller 3581602 van de afgelopen drie jaar. Ik moet morgen terugkomen. Mocht mijn koorts dan gezakt zijn, krijg ik alsnog mijn chemo. Als ik nog steeds koorts heb, wordt er bloed afgenomen. Goede bloedwaardes = waarschijnlijk gewoon naar huis, te lage bloedwaardes = een opname.

 

Een hoop onzekerheid voor nu dus. Ik ben even een beetje verslagen. Gelukkig voel ik me, op de oorpijn na, goed. Dit bericht kwam dus echt uit de lucht vallen. Binnen één minuut verandert de situatie gelijk weer. Het is zo onvoorspelbaar soms..

 

Meer dan een avondje rustig aan doen, kan ik voor nu niet doen. Ik blijf hopen dat mijn koorts zakt, de pijn weggaat & ik morgen gewoon chemo kan krijgen. Fingers crossed 🤞🏼