Eerste bestraling

Gepubliceerd op 14 oktober 2021 om 20:02

Vandaag had ik een bijzonder moment. Vandaag was namelijk mijn eerste bestraling. Het was natuurlijk allemaal nieuw en ver weg van huis, dus het was een dag met een lach en een traan.

 

Gisteren zijn mijn moeder en ik vertrokken naar mijn nieuwe thuis voor de komende zes weken. Het afscheid was even lastig, maar ik heb mijn plekje hier inmiddels alweer gevonden. De komende weken zullen mijn ouders elkaar afwisselen. Gisteravond zijn we nog even heerlijk uiteten geweest in de stad. Nog even vieren dat ik me op dat moment goed voelde en helemaal klaar was voor alle bestralingen! Dit was erg fijn en een mooie start van deze bijzondere tijd.

 

Vandaag stond ik met buikpijn op. Ondanks de goede uitleg, wist ik niet precies wat me te wachten stond. Ik heb het over me heen laten komen. Dat was voor nu de beste optie.

 

De bestraling zelf ging heel erg goed. Ik werd goed begeleid door het hele proces. Het apparaat zelf was enorm indrukwekkend. Vooral heel erg groot. Toen ik er in lag voelde ik me qua grootte echt een lieveheersbeestje haha..

 

Na een korte scan en foto om te kijken of ik helemaal goed lag, begonnen ze met de bestraling. De radio werd opgezet en ik mocht naar mijn favoriete nummers luisteren. Meezingen kon dan weer niet, want je moet echt doodstil liggen. Praten, aan je neus kriebelen, hoesten etc; niks mag. Mogelijk trouwens ook niet, want het masker wat je opkrijgt tijdens de bestraling zit echt heel erg strak. Een wenkbrauw optrekken is al niet mogelijk. Tijdens de bestraling ben je, vanwege de stralingen, helemaal alleen in de ruimte. Dit duurt in totaal zes minuten.

 

Ik kijk goed op mijn eerste bestraling terug en ben klaar voor morgen. Ik vind het fijn dat de eerste keer nu geweest is. De ergste spanning is er nu vanaf, wat achteraf gezien nergens voor nodig was. Het bestralen doet geen pijn. Wel zie je ongeveer op de helft van de bestraling een lichtflits en komt er een brandlucht voorbij. Hier was ik van te voren al voor gewaarschuwd. Het is een raar verhaal waar ik niet te lang over wil nadenken. Ik kan namelijk wel raden waar die brandlucht vandaan komt..

 

Mijn bestraling was om 14:00 uur en het is nu 20:00 uur. Het laatste kwartier is mijn linkerwang wat roder en voelt hij ook warm aan. Ik gok dat dit al de eerste bijwerking/gevolg van de bestraling is. Bizar dat dit zo snel kan gaan. Ik ben opgelucht dat vandaag voorbij is, maar ik kijk ook met wat angst naar de komende tijd..