Eerste bestraling

Gepubliceerd op 14 oktober 2021 om 09:38

Vandaag was mijn eerste bestraling. Omdat ik een protonen bestraling krijg, en dit alleen in Groningen voor kinderen kan, zijn we gister in Groningen aangekomen. Wij zitten hier in een appartement (zie foto) en dat is eigenlijk best mooi! Van maandag tot en met vrijdag 5,5 week lang slapen wij hier, in het weekend proberen we wel even lekker naar huis te gaan. Eerst had ik vandaag om 13.45 een gesprek met de kinderarts, hierna konden we naar het protonencentrum (centrum waar bestraling is). Eerst hebben ze hier een foto en scan gemaakt toen ik mijn masker al op had (Huh welk masker? Lees blog kennis maken in Groningen :). Toen ik helemaal goed lag, dit moet helemaal precies op de mm, kon de bestraling starten. Ik moet steeds precies hetzelfde liggen omdat ze zo min mogelijk andere cellen willen raken. De bestraling was in totaal ongeveer 6 min. 

 

Elke donderdag maken ze ook een CT-scan om te kijken of ik nog helemaal goed lig bij de bestraling en of het al wat kleiner is geworden. Toevallig is het vandaag donderdag, dus moest dat vandaag ook. Ook dit was maar een paar minuten. 

 

*Ik ga niet na elke bestraling een blog plaatsen, maar bij een chemo of iets bijzonders, zal ik er ook even bijzetten hoe het gaat ivm de bestralingen. 

Ons appartement in Groningen