Operatie

Gepubliceerd op 28 september 2021 om 15:33

Morgen (28 sep) is dan de dag dat ik geopereerd word. Super spannend! We worden vandaag om half 3 in het Prinses Maxima Centrum verwacht. Hier wordt als eerste bloed afgenomen, en daarna hebben we een gesprek bij de Anesthesioloog. Het was een goed gesprek en toen alles helemaal duidelijk was voor de operatie van morgen, mochten we terug naar de kamer. Daar hebben we een rustige avond gehad & moest ik proberen goed te slapen.. nou pff dat is best lastig met al die spanning haha!

 

Dinsdagochtend om half 9 was de operatie. Het liep allemaal iets uit, dus ik ging uiteindelijk rond half 10 onder narcose. Tijdens de operatie hebben ze een eierstok verwijderd, een pac geplaatst en de picc-lijn uit mijn arm gehaald. Rond iets voor 12'en werd ik weer rustig wakker op de uitslaapkamer. De operatie heeft in totaal 2,5 uur geduurd en alles is gelukkig goed gegaan. Eenmaal op de uitslaapkamer goed wakker te zijn, mocht ik al gauw terug naar mijn eigen kamer. Hier was ik wel erg misselijk en moe van de narcose. Ik moet nu nog tot woensdagochtend (1 nacht) blijven om te kijken of er geen gekke dingen, zoals bloedingen etc, gebeuren. Ik heb natuurlijk wel een aantal hechtingen nog. 3 in mijn onderbuik van de eierstok, 1 in mijn zij van de pac, 1 in mijn hals ook van de pac & nog een overgebleven wondje van de picc-lijn. Nu maar steeds heel veel paracetamol & pijnstillers slikken en dan hopen dat ik snel weer een beetje herstel! 

 

Woensdagochtend mag ik weer heerlijk naar huis! De controles waren goed en er zijn gelukkig geen bloedingen gekomen. Wel mag ik nog niet tillen, trekken, duwen, fietsen, stofzuigen etc. Maar gelukkig is deze hele operatie nu heerlijk voorbij! 

Vlak voor de operatie met mijn lieve mama :)