Kuur 4 + uitslag scan

Gepubliceerd op 17 september 2021 om 10:19

Deze week is het weer tijd voor een grote chemo helaas. We moesten al vroeg in het ziekenhuis zijn, en daarom zijn we zondagavond al naar Utrecht gereden. Om 8.10 moest ik aanwezig zijn, en om 8.45 had ik al de belangrijke MRI-scan waar we zolang op gewacht hebben. Deze scan geeft ons eindelijk duidelijkheid over de grootte van de tumor & verteld ons het verdere behandelplan. De scan duurt in totaal een halfuur. Na de scan had ik een gesprek met de oncoloog, hij vertelt ons dat ik kan beginnen met de chemo want al mijn bloedwaardes zijn goed. Ook zegt hij dat hij ons vrijdag belt met de uitslag van de scan.            's Middags word ik gelijk al erg ziek van de chemo. Ook krijg ik extra medicijnen tegen misselijkheid, dit zorgt ook dat ik goed kan slapen en daardoor ben ik deze dagen erg suf. 

Dinsdag was ik erg ziek en heb ik bijna alleen maar geslapen. Gelukkig mocht ik woensdag weer heerlijk naar huis! Voordat we naar huis mochten, kwam de arts nog even binnenlopen. Gelukkig met goed nieuws, de tumor is met helft geslonken, whoopwhoop! 

 

Op donderdag krijg ik weer een injectie voor mijn witte bloedcellen. Dit was erg snel & ging gelukkig super goed! 

 

Vrijdag krijgen we dan eindelijk de uitslag van de scan.. super spannend, maar oh wat fijn dat er eindelijk iets bekend is! 

Uitslag: 

- narcose eindelijk mogelijk! Over twee weken zal ik dan eindelijk mijn porth-a-cath krijgen, wordt de eierstok verwijderd & de lijn ook gelijk uit mijn arm gehaald. 

- tumor is inderdaad met de helft verkleind, toch fijn om dat nog een keer te horen :)) 

- bestraling: waarschijnlijk in Groningen 6 weken lang op alle werkdagen, wanneer dit precies begint is nog niet helemaal zeker. 

- Operatie om de tumor te verwijderen is helaas niet mogelijk. Dit komt door plek waar de tumor zit, dicht bij mijn luchtpijp dus sowieso lastig, maar ze zitten ook met mijn halsslagader. Bij deze operatie halen ze de tumor weg, maar ook een stukje goed weefsel, dit zou dan mijn halsslagader zijn, en daarom dus niet mogelijk.