Kuur 4 + uitslag scan

Gepubliceerd op 17 september 2021 om 10:19

Ik heb een zware week achter de rug. Van maandag tot en met woensdag had ik mijn vierde IVA-kuur en daarvan was ik nog een beetje extra ziek. Het was eigenlijk niet te doen. Ik tel de kuren nu al af. Het ‘chemo-gevoel’ was echt heel erg hoog en ik heb bijna de hele tijd geslapen. Anders is het niet vol te houden. Als ik wakker was moest ik spugen.

 

Sinds ik thuis ben gaat het ietsje beter, maar ik voel me niet goed. Gisteren heb ik nog de ontzettend pijnlijke prik in mijn bovenbeen gehad om een daling van mijn witte bloedcellen te voorkomen. Het is nu dus thuis uitzieken en hopen dat ik nog een paar goede dagen heb 🙏🏼

 

Maandag was niet alleen de start van mijn kuur, maar stond ook DE scan gepland. Deze scan moest ons vertellen of de chemo’s zijn werk hebben gedaan,  of ik alweer onder narcose mag en wat mijn plan qua bestralingen gaat worden. De afgelopen dagen waren echt zenuwslopend met heel veel angst, maar ik heb vandaag goed nieuws gekregen!

 

Heel goed nieuws zelfs: de tumor is met de helft geslonken! Tranen van geluk hier thuis. Dit had ik niet durven dromen..

 

Omdat ik nu weer meer ruimte heb bij mijn luchtpijp, is een narcose ook weer mogelijk. Over twee weken zal ik een port-a-cath krijgen en zal mijn picc-lijn weer worden verwijderd. Tijdens deze operatie zal er ook een eierstok worden verwijderd. Later meer hierover ;)

 

Daarnaast hebben we te horen gekregen dat de bestralingen gedaan zullen worden in Groningen en dus niet in Utrecht. Dit zal ook over een paar weken beginnen. Qua locatie is dit natuurlijk niet ideaal en daarom ook even schrikken, maar de soort bestraling schijnt in Groningen beter te zijn. Ze kunnen daar gerichter bestralen (protonentherapie) en daardoor minder ‘gezonde’ cellen beschadigen. 6 weken lang in Groningen wordt even een dingetje, maar ik ben er klaar voor! Zeker nu ik weet dat de tumor goed reageert!

 

Ik vier feest als ik weer ben opgeknapt! Tijd voor taart. Mijn oncoloog is zeer positief over deze uitslag & dat geeft heel veel kracht voor de komende periode. Het gaat zwaar worden, maar met deze uitslag in mijn achterhoofd kan ik alles aan!