Week 1 t/m 5 november

Gepubliceerd op 7 november 2021 om 13:12

Wow wat een heftige week was dit zeg.. opeens begon ik de bijwerkingen van de bestraling te voelen. Als eerste begon ik een paar dagen geleden met een rode vlek op mijn wang, dit werd steeds erger en het zit nu helaas ook in/op mijn oor en nek. Dit hebben we aangegeven in het Protonencentrum en we hebben hier een goede zalf voor gekregen. Dus hopelijk gaat dit snel werken en gaat mijn huid niet open. Gelukkig doet dit geen pijn. Wat wel erg pijn doet, is mijn mond. Al ongeveer 2 weken heb ik last van wondjes en blaren in mijn mond. Dit is een bekende bijwerking van de bestraling. Eerst was dit nog goed te doen met paracetamol en kon ik alles goed blijven eten. Maar afgelopen dinsdag (2 november) was het opeens een stuk erger. Nu zit helaas mijn hele mond al vol met blaren en wondjes. Hierdoor kan ik bijna niet meer eten, drinken en praten & dit kost mij dan ook veel moeite als dit wel moet. We zijn eerst gestart met een sterke soort pijnstillers (Tramadol) helaas was dit voor mij niet genoeg & ben ik vanaf donderdag overgestapt op morfine. Als ik hier vrijdag geen verschil in merkte & ik nog steeds niet kon eten, drinken en praten, dan werd ik opgenomen in het ziekenhuis. Ze gingen mij dan tijdens deze opname voeding en medicijnen door het infuus geven. Gelukkig was dit niet nodig. Vrijdagochtend toen ik wakker werd, kon ik opeens weer praten. Wat een vrijheid zeg :) ook drinken ging weer goed, en kleine stukjes eten lukt ook weer. Wel moeten we nog even langs de dokter om te checken, maar gelukkig vond ze het er ook goed uit zien en konden we lekker een weekendje naar huis! De afgelopen dagen ben ik wel nog meer afgevallen, dus als het mij dus niet lukt om te eten door de pijn, mag ik een drinkvoeding nemen. Dit is een flesje met drinken waar allerlei voedingsstoffen etc inzitten, super handig dus! Zo’n flesje kan een hele maaltijd vervangen. Ik slik nu dus 6x per dag morfine en 3x per dag paracetamol, best een hoge dosis met medicijnen.. maar ja als ik daardoor geen pijn heb, dan doen we het er maar mee!

Ook ga ik voor de wondjes iedere dag naar de mondhygiëniste, ze spuit dan de wondjes door met zout zodat er geen infecties etc in kunnen komen. Het is niet echt fijn, maar wel een aanrader om te doen als je ook zoveel last hebt van wondjes!