Allerlaatste bestraling

Gepubliceerd op 20 november 2021 om 16:07

De laatste bestraling is geweest! Heel mijn Groningen avontuur zit er dan nu echt op! Heel gek wel, je hebt er weken lang tegen aan zitten hikken, nu de afgelopen 6 weken er volop mee bezig geweest & nu is het in 1 keer klaar. Waar ik natuurlijk wel mega ontzettend blij mee ben! Gisteren (19 november) was wel echt even een bijzonder moment. Dus daarom hier even een blogje over de laatste bestraling.

 

Toen we aankwamen bij de bestraling was het eigenlijk net zoals de vorige 27. Je meldt je aan, wacht tot je aan de beurt bent, haalt je badjas op, kleed je om & loopt naar de bestralingsruimte. Toen we werden opgehaald bij de kleedkamer en naar de bestralingsruimte liepen, zag ik in de verte al wat geks. Voor de deur allemaal gouden slingers! Zal dat nou voor mij zijn? Door de gouden slingers gaan we naar binnen, en daar zie ik dat heel de bestralingsruimte is versierd. Wat een mega leuk idee om op deze manier toch nog een feestje te maken van de laatste bestraling! Daarna ging eigenlijk alles weer als anders. Foto’s maken om te kijken of ik helemaal goed lig, dan nog een extra scanrondje ook om te kijken of ik helemaal goed lig & dan natuurlijk de bestraling zelf. Aan het einde van de bestraling kreeg ik nog een mooi diploma uitgereikt & mocht ik hard op de gong slaan. Dit is een soort teken daar dat je klaar bent met alle bestralingen. Dit was echt een heel speciaal moment & heel leuk om het zo af te sluiten!

 

Het waren 6 hele intensieve & heftige weken, maar uiteindelijk is het allemaal voor het goede doel! Of de bestraling echt goed zijn werk heeft gedaan, horen we pas over een paar weken. Dit kan helaas niet eerder ivm eventuele zwellingen van de bestraling. Dit zou dan dus een verkeerd beeld geven. Even afwachten dus maar!

 

UMCG Groningen/Protonencentrum heel erg bedankt voor de goede zorgen deze 6 weken!