Spoedopname

Gepubliceerd op 28 december 2021 om 22:01

Zaterdag 25 december, eerste kerstdag, werd ik wakker met koorts. Ook heb ik al dagen lang pijn in mijn mond (nog op de plekken van de bestraling). We zijn al met morfine etc bezig geweest, maar niks helpt nog echt helemaal goed. Na een paar keer koorts gemeten te hebben, en het boven de 38.0 bleef, gingen we toch maar bellen naar het PMC. Die begonnen gelijk over dat we naar het Erasmus moesten, om het toch even na te laten kijken. Neeee serieus, niet nu op kerst! 😫 maar ja, er is geen keuze. Rond half 4 komen we aan in het Erasmus. Hier hebben we eerst urenlang op de spoedeisende hulp gezeten. Hier is bloed afgenomen en een coronatest gedaan, op die uitslagen moesten we dus zo ontzettend lang wachten. Uiteindelijk was de uitslag van het bloed er dan eindelijk, helaas alleen slecht nieuws. Mijn witte bloedcellen zijn (zoals gewoonlijk na een kuur) weer te laag en daarbij mijn infectiewaarden wat te hoog. Dus moet ik aan de antibiotica. Ze beginnen hier gelijk ‘s avonds mee. En het is nu een beetje de vraag, hoe het gaat met de koorts etc, en hoelang ik dus aan de antibiotica moet. Het goede nieuws is; dat er geen virus is gevonden! De hele kerst heb ik dus uiteindelijk in het ziekenhuis gelegen, pff wat baal ik hier van zeg.. hopelijk ben ik met oud & nieuw wel lekker thuis!

 

De volgende ochtend is mijn koorts gelukkig alweer gezakt, nu hopen dat hij niet meer terugkomt! En dit was gelukkig zo, maandagochtend komt de oncoloog langs, met goed nieuws! Ik mag morgen (dinsdag 28 december )waarschijnlijk naar huis! Mijn koorts is goed onder de controle, en daarbij heb ik ook geen pijn in mijn mond meer. Het bloed van gisteren (zondag) zag er ook goed uit, mijn witte bloedcellen zijn weer gestegen, en ik ben dus uit mijn dip. Allemaal goed nieuws dus, waar ik super blij mee ben! Als het goed is, hoef ik dus maar gelukkig 3 dagen antibiotica en geen 7!

 

Dinsdag 28 december, word ik goed wakker! Ik heb lekker geslapen, gelukkig zonder niet te veel piepjes! Ze komen om half 9 gelijk bloed afnemen & hopelijk mijn laatste antibiotica aanhangen! Ook doen ze de (voor mij nu) normale controles, bloeddruk, temperatuur etc. Allemaal niet zo spannend, alleen de temperatuur nu wel. Echt weer iets voor mij, om nu op de dag dat ik waarschijnlijk naar huis mag, koorts te krijgen. Gelukkig was dit niet het geval, 37.0! Yeah! Het bloed wordt nu onderzocht en we krijgen zo meteen de uitslag. Als mijn bloed goed is, kan de antibiotica gestopt worden & mag ik dus heerlijk naar huis! Een tijdje later horen we dat mijn bloed er goed uit ziet, en ik dus naar huis mag! Wel moeten we nog even wachten op de kweek uit mijn mond, want daar zou eventueel nog iets kunnen zetten. Ze gingen hier gelijk even achteraan. Een tijdje later komt de zaalarts langs, dat de uitslag vanmiddag waarschijnlijk pas komt. Dus we mogen heerlijk naar huis & krijgen medicijnen mee voor als er toch wat uit de kweek zou komen. Nu ben ik ruim een week thuis & dan gaan we 6 januari knallen bij de laatste iva-kuur!