Wie ben ik? 

 

Wat leuk dat u mijn verhaal via deze website leest!
Ik zal me even kort voorstellen:


Ik ben Jade Kops, een meisje van inmiddels 17 jaar oud. Een onbezorgd en gezond meisje, totdat op 2 juli 2021 de grond onder mijn voeten vandaan zakte. ‘Je hebt een agressieve vorm van kinderkanker in je keel, Jade. Ik maak me écht ernstige zorgen. Je luchtpijp is bijna dichtgedrukt door de grote tumor; we moeten direct starten met chemotherapie'.

Na één zin is mijn leventje volledig veranderd en eigenlijk gewoon verdwenen. De rollercoaster is gestart en tot op heden niet gestopt. Dit zal ook voorlopig nog niet gebeuren. Mijn toekomst is onzeker, maar ik blijf positief. Mijn glas is altijd halfvol in plaats van halfleeg en op die manier kom ik dit zware traject door.

Ik heb geen keuze en pak alle mogelijke behandelingen aan. Chemobehandelingen, bestralingen, verschillende operaties, haarverlies en angst voor de toekomst; alles komt voorbij in mijn blogs! Ik beschrijf mijn leven met kanker door de ogen van een 17-jarige.


Dit is een stukje verwerking, maar alle positieve en meelevende reacties van mijn volgers geven ook weer kracht. Daarnaast help ik ouders van jonge kinderen met kanker. Zij kunnen het vaak nog niet goed uitleggen/verwoorden, dus ik vind het ontzettend fijn dat ik op deze manier anderen kan helpen in een moeilijke situatie.

Hier beschrijf ik alleen de ‘grote en belangrijke’ dingen. Op mijn Instagram-account @mijnlevenmetkanker_ geef ik dagelijks een beeld van mijn leven.