Start onderhoudstherapie!

Gepubliceerd op 31 januari 2022 om 21:59

Yes! Vandaag mocht ik eindelijk beginnen aan de onderhoudstherapie! We moesten om 12.50 in het Prinses Maxima Centrum zijn. Hier werden wij in een isolatie kamer geplaatst, omdat ik 3 gezinsleden heb die positief getest zijn. Op de kamer werd mijn PAC aangeprikt, en bloed afgenomen. Toen hadden we, zoals gewoonlijk, een gesprek met de verpleegkundig specialist! Hierin werd eigenlijk alleen maar goed nieuws verteld; onder andere dat mijn sonde vanaf nu alleen ‘s nachts aan mag! Yeah! Overdag lekker even af van die tas! 

 

Toen het bloed gecontroleerd was, kon de chemo starten. Deze chemo loopt in 10 minuten. Daarna konden we lekker naar huis! Gelukkig ben ik hiervan niet al te ziek van geworden, alleen wel wat misselijk helaas. Dit is een cyclus van 4 weken dat een jaar lang gaat aanhouden; 

 

  • week 1: Vinorelbine in het Prinses Maxima Centrum 
  • week 2: Vinorelbine in het Sophia 
  • week 3: Vinorelbine in het Sophia 
  • week 4: bloedprikken

 

 

Ook moet ik nu elke dag een chemo drankje drinken. De chemo die ik krijg heet Cyclofosfamide. Gelukkig is dat maar een heel klein beetje, dus ook dat moet lukken! Wel vind ik het heftig dat ik opeens elke week naar het ziekenhuis moet voor chemo, en elke dag zo'n super vies drankje moet drinken. Maar alles om beter te worden! 

 

De eerste 2/3 maanden zullen ze nog moeten zoeken met de juiste dosering van de chemo. Ze willen namelijk niet meer dat ik in de dip komen van mijn witte bloedcellen, maar het moet natuurlijk wel voldoende helpen! Ik hoop dus dat ze snel de juiste dosering hebben gevonden! 

 

Ik ga niet na elke week een blog plaatsen, omdat dit elke keer een beetje hetzelfde zal gaan. Ik zal af en toe gewoon laten weten hoe het gaat, en uiteraard bij bijzonderheden kunnen jullie een blog verwachten! :))