Start onderhoudstherapie!

Gepubliceerd op 31 januari 2022 om 21:59

Een dag voor in de boeken; vandaag is mijn onderhoudstherapie gestart! Dag 1 van de 365 kan ik afstrepen haha! Met lichte spanning reed ik naar het Prinses Máxima Centrum toe vanochtend. Twee nieuwe soorten chemo’s, dus altijd weer even de vraag hoe je daarop gaat reageren.

 

Na een gesprek met mijn verpleegkundig specialist, waarin alle bijwerkingen zijn besproken, ben ik goedgekeurd en kon deze nieuwe fase officieel beginnen! Het begon met een chemodrankje. Deze neem ik vanaf vandaag elke ochtend, bij mijn ontbijt in. In pillen slikken ben ik heel erg slecht, maar dit drankje ging gelukkig goed. Ik vermeng het met water dan is het goed te doen. Het heeft een rare smaak, maar daar moet ik ook gewoon even aan wennen.

 

Vervolgens werd mijn chemo aan het infuus aangehangen. Deze chemo loopt in 10 minuten in. Echt een eitje, nu ik 3 dagen opname ben gewend voor een chemokuur. Écht een nieuwe fase dus en even schakelen. Dagelijks thuis een drankje en wekelijks aan het infuus voor een ander soort chemo. Dit is allemaal op de dagbehandeling, dus in principe ben ik nu van de opnames af. Wat een opluchting!

 

Na één appje beantwoorden, zat de chemo er alweer in. Mijn lijn werd gespoeld en vervolgens kon de naald weer uit mijn kastje gehaald worden. Dit verliep allemaal soepel.

 

De eerste twee tot drie maanden moeten ze nog zoeken naar de juiste dosering. Dit doen ze door mijn bloedwaardes nauwlettend in de gaten te houden. Ook letten ze op mijn bijwerkingen. Vandaag is de kuur goed verlopen. Ik ben wat moe, misselijk en ik heb wat lichte buikpijn, maar het is niks met vergeleken wat ik gewend ben. Een bijzondere start van een nieuwe fase. Ik ben heel dankbaar dat ik in dit deel van mijn behandeling ben aangekomen en hoop met mijn hele hart dat ook deze chemo’s goed gaan aanslaan. Dat zal spannend worden, maar ik probeer positief te blijven. Dat is het beste medicijn ✨