Update onderhoudstherapie

Gepubliceerd op 15 februari 2022 om 11:30

Hoi hoi allemaal! Hier ben ik weer met een update over de onderhoudstherapie! 

 

Ik zit nu midden in mijn derde week onderhoudstherapie. Dat betekent dat ik nu 3x chemo aan het infuus heb gehad. In week 4 is alleen bloedprikken, dus volgende week even lekker geen chemo. (De chemo drankjes thuis gaan wel door). Na week 4 beginnen we weer bij week 1. Zo zal het dus een heel jaar lang gaan  3 weken achter elkaar chemo op maandag aan het infuus, en dan 1 week rust. 

 

  • Week 1 onderhoudstherapie: ik vond het begin van de onderhoudstherapie best wel spannend, hoe ga ik hier weer op reageren? Wat vind ik ervan dat ik elke week naar het ziekenhuis moet? Wat vind ik ervan dat ik elke dag een chemo drankje moet slikken? Inmiddels is dit allemaal wel een beetje gewend! Eerlijk gezegd valt het elke week naar het ziekenhuis & elke dag dat drankje slikken, me wel tegen. Maar als ik dan weer terugdenk aan de tijd met de zware iva-kuren, is dit natuurlijk veel beter! De eerste week was ik op maandag & dinsdag wel wat misselijk. Gelukkig niet zo erg dat ik moest spugen. Misschien was het ook wel een beetje spanning van alles  ik kreeg in deze week de chemo aan het infuus op maandag in het Prinses Maxima Centrum. 

 

  • Week 2 onderhoudstherapie: deze maandag mochten we naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Controles, aanprikken van de pac en dan 10 min (zonder spoelen) chemo aan het infuus. Dat ging dus lekker snel! Binnen 1u en een kwartier stonden we alweer buiten. ‘S middags thuis werd ik al snel misselijk. Gelukkig weer niet mega erg, maar het is toch wel erg vervelend! Op dinsdag was het gelukkig alweer een stuk minder! 

 

  • Week 3 Onderhoudstherapie: deze keer mochten we op de maandag ook naar Rotterdam. Het ging wat langzamer dan vorige week, omdat er fout was gemaakt met mijn chemo bij de apotheek. Ik werd eerst aangeprikt, toen hadden we een gesprek met, mijn oncoloog in het Sophia, dokter Z. Dat was eigenlijk een best goed gesprek! Ik mag namelijk tot en met volgende week maandag de hele week zonder enige sondevoeding. We gaan volgende week maandag weer in gesprek om dan te kijken naar wat dit met mijn gewicht doet. Ik wil namelijk gewoon zo snel mogelijk van die stomme sonde af  na dit gesprek mocht ik naar de dagbehandeling, en daar werd na lang wachten mijn chemo aangesloten. Daarna konden we eigenlijk gelijk lekker naar huis! Ik ben eigenlijk helemaal niet ziek geworden van deze chemo, wauw wat is dit fijn! 

 

  • Week 4 onderhoudstherapie: deze week moet nog komen. Dit is volgende week. Ik ga hier, als alles volgens planning loopt, op de maandag bloedprikken + een gesprek met de arts. Voor de rest neem ik dus thuis elke ochtend een chemo drankje. 

 

Nou dit was dan weer de update over de afgelopen 3 weken onderhoudstherapie! Als er iets bijzonders is, kunnen jullie weer een blog verwachten! Groetjes! X

 

Zoveel lieve mensen die mij steunen!