Het is niet alleen de kanker..

Gepubliceerd op 19 april 2022 om 17:37

Het gevoel dat je hebt als je hoort dat je zelf kanker hebt, dat is niet te beschrijven.. de grond zakt gewoon onder je voeten vandaan. Binnen 1 sec is heel je leven anders. Je kan niet meer je normale dingen doen, je wordt (heel snel) al kaal, je moet starten met behandelingen, bent niet veel thuis etc etc. Veel mensen (& ja, dat was ik ook voordat ik ziek werd 🙋‍♀️) denken dat het alleen de kanker zelf is. Je hebt kanker, krijgt chemo en dat is het.

 

Nu denk ik, was dat maar zo! ‘Had ik alleen maar kanker en moest ik af en toe een chemo in het ziekenhuis halen’. Helaas is dat niet het geval, er komt nog zoveel meer bij kijken! De uitspraak van net is natuurlijk al heel erg, maar wat er allemaal bij komt kijken maakt het nog veel erger. Veel mensen weten dat (gelukkig) niet..

 

Geen energie hebben, je normale leven moeten inleveren, bijwerkingen, angst, zorgen, psycholoog, kaakfysio, oncologische fysio, pruik/haarwerk, koorts, veel misselijk, sonde etc..

 

Ik probeer mijn volgers bewust te maken van wat je allemaal meemaakt als je kanker hebt, al blijft dat natuurlijk erg lastig! Kort gezegd: het is voor een ander gewoon niet te bevatten.. ❤️

 

Soms heb ik een avond dat ik gewoon even met alles helemaal klaar ben. Waarom moet dit mij nou overkomen? Ik had zowat nog meer kans om de loterij te winnen 😭 niet dat ik dit iemand anders gun, zeker weten van niet, alleen waarom heb ik nou weer deze pech.. ik kan dan op zo’n avond even alleen maar huilen eerlijk gezegd & daarna kan ik weer een tijdje vooruit 😛