Een week geen chemo

Gepubliceerd op 17 mei 2022 om 21:50

Ik baal ontzettend. Gisteren kreeg ik namelijk, geheel onverwachts, te horen dat mijn bloedwaardes te laag zijn. Hierdoor moet ik een week stoppen met de chemo. Nodig, maar allesbehalve wat ik wil.

 

Mijn witte bloedcellen zijn maar 0,6. Een normale waarde hiervan is tussen de 4,5 en de 9. Ik ben nu zó vatbaar, dat ik bij koorts opgenomen word. Dan krijg ik minimaal 3 dagen antibiotica. De komende dagen ga ik dus maar even in ‘quarantaine’ en pas ik een beetje extra op bij verkouden mensen. Ik wil geen risico nemen. Heel hard duimen en hopen dat een opname mij bespaard blijft. Dit zou namelijk echt een hele grote tegenvaller zijn.

 

Een week stoppen met de chemo zet mijn gedachten even op hol. Dit heb ik, in mijn onderhoudsfase, nog nooit gehad en daarom had ik het ook totaal niet verwacht. Ik voel me namelijk totaal niet ziek en eigenlijk juist beter dan ooit. Een zeldzame tumor in combinatie met een zeer zeldzame mutatie en dan een week geen chemo, gaat in mijn hoofd niet samen. Maar ik heb geen keuze. Ik zal het moeten accepteren.

 

Iets doen om mijn bloedwaardes te verhogen is dan ook eigenlijk niet mogelijk. Nou ja één ding; stoppen met de chemo. Belangrijk is voor nu dat ik mijn rust pak, zodat eventuele virussen mij overslaan. Dit is een tegenvaller die ik even moet verwerken. De angst moet een plekje krijgen en mijn vertrouwen moet weer groeien. Dat komt vast wel weer goed, maar heeft veel tijd nodig merk ik..