EMDR- therapie

Gepubliceerd op 1 juni 2022 om 15:38

Inmiddels zit ik alweer een paar weken bij een psycholoog in het Maxima. Omdat ik nog altijd erg veel mentaal bezig ben & ook veel nachtmerries heb, gaan ze nu beginnen met EMDR therapie. Dit heb ik maandag (30 mei) voor het eerst gedaan.

 

Voor de mensen die EMDR therapie niet kennen;

  • wat is EMDR therapie?

EMDR therapie is een bepaalde therapie die ervoor zorgt om je traumatische ervaring wat beter te verwerken. Ik heb bijvoorbeeld nog heel veel last van de diagnose zelf en mijn haarverlies, dus daar gaan we nu mee aan de slag!

 

  • hoe gaat EMDR therapie in zn werk?

Ze gaan aan het werk met onderstaand apparaat. Eerst ga je de hele ervaring stap voor stap vertellen aan je psycholoog en/of EMDR therapeut. Als alles duidelijk is, open je je ogen en blijf je aan de gebeurtenis denken. Ondertussen ga je het lampje volgen op het apparaat (deze gaat heen en weer) en gaan apparaatjes in je hand trillen. Op deze manier word je zo erg afgeleid, dat je er bijna niet meer aan kan denken 😅 tussendoor vragen ze steeds wat er door je hoofd gaat (word je er verdrietig van, krijg je ruimte in je hoofd etc?) het schijnt dus dat je via deze manier de ervaring wat beter kan ‘opruimen’ in je hoofd. Het is wel heel erg intensief.

 

Ik heb nu 1 sessie EMDR therapie gehad en vanaf nu ga ik dit elke maandag doen. Vlak na de therapie was ik wel onwijs moe & had ik echt hoofdpijn. Nu (dinsdag 31 mei, 1 dag later) merk ik dat helaas ook nog wel (vooral moe & hoofdpijn). Hopen maar dat het gaat helpen!

Het apparaat wat ze gebruiken tijdens de EMDR therapie.