1 jaar ziek

Gepubliceerd op 2 juli 2022 om 14:41

Vandaag, 2 juli 2022, ben ik precies 1 jaar ziek. Ik vier vandaag mijn ‘kankerverjaardag’. Het is voorbij gevlogen, een jaar pas, het lijkt zoveel langer. Ik zou al niet meer kunnen bedenken dat ik niet ziek was, en gewoon alles kon doen. Wat een jaar zeg; 9 iva kuren, 28 bestralingen in Groningen & nu al een halfjaar onderhoudstherapie (+ alles wat hierbij komt kijken natuurlijk). Ik ben blij dat deze zware behandelingen mijn tumor al een heel stuk kleiner hebben gemaakt!

 

1 jaar geleden ging ik ‘s ochtends even langs de huisarts voor een logopedie verwijzing. Althans, dat dachten/hoopten we. Ik liep dus het kamertje van de huisarts binnen zonder te weten dat deze afspraak mijn hele leven zou veranderen. ‘S avonds na mijn eerste MRI scan kreeg ik de verschrikkelijke diagnose. Nooit aan gedacht dat ik ook kanker kon krijgen.

 

Als ik mezelf een jaar geleden had kunnen vertellen waar ik nu zou staan, had ik dat nooit geloofd. Ik heb al weer aardig wat haar, kan weer genieten van de meest kleine dingen & ik ben niet zo ziek meer. Vrijdagavond 2 juli 2021 kon ik alleen maar denken; wat gaat dit voor mij betekenen? Ik weet het nog heel goed, complete paniek van de een op de andere minuut.

 

Het was een heftig jaar, maar het heeft gelukkig ook zoveel mooie dingen gebracht! Voor al deze mensen & dingen, ben ik enorm dankbaar ❤️ Ik hoop dat ik op 2 juli 2023 kan schrijven dat de diagnose dan alweer 2 jaar geleden is, maar dat ik dan helemaal schoon ben verklaard! Daar blijf ik volop voor gaan! ☺️

                              2 juli 2021                                    

                               2 juli 2022